HOLOKAUSTI MODERN. UNGJILLI DHE ABORTI. - Pro Jetës, Kundër Abortit

Kjo është një faqe e krishterë ungjillore Pro Jetës dhe Kunder Abortit me qëllimin për të mbrojtur foshnjat e palindura dhe për të treguar se ato janë një dhuratë nga Perëndia, një gëzim dhe bekim i madh, dhe se Aborti në të vërtetë është vrasje e fëmijëve dhe asgjë nuk mund ta justifikojë atë.

Post Top Ad

Monday, May 21, 2018

HOLOKAUSTI MODERN. UNGJILLI DHE ABORTI.Heshtja e turpshme dhe tmerresisht pasive. 

Këto janë fjalët që me vijnë në mendje kur e konsideroj qasjen time ndaj çështjes së abortit për pjesën më të madhe të jetës sime si i krishterë dhe shërbesës sime në kishë. Deri pak vite më parë, mezi fola për këtë. E kam parë abortin si një çështje politike për të cilën nuk kisha nevojë ta merja personalisht. Unë nuk e kuptova se aborti është një çështje biblike për të cilën unë kisha nevojë të madhe për t'u shqetësuar thellë. Në të gjithë botën, çdo vit ndodhin më shumë se 42 milionë aborte. Kjo është 115,000 aborte çdo ditë. E kam të vështirë ta kuptoj këtë numër kur shikoj fytyrat e katër fëmijëve të mi çdo natë ndërsa i kam vënë në shtrat. Më duket e vështirë të imagjinohet 115,000 fëmijë të tjerë, të cilët atë ditë u futën në botë me një mjet ose pilulë që synonte të merrte jetën. Dhe e kam më të vështirë të kuptoj se si unë, për aq kohë, nuk mund të tregoja asnjë shqetësim për këtë realitet të tmerrshëm botëror. Praktika mbarëbotërore e abortit është arsyeja pse unë nuk besoj se është kudo afër një mbivlerësimi për të thirrur abortin një holokaust modern. Qëllimi im për të thënë këtë nuk është aspak të minimizojë tmerrin e Holokaustit në vrasjen masive të 6 milion burrave, grave dhe fëmijëve hebrenj për disa vite të shkurtra. Por ne po flasim këtu për masakrën e 42 milionë fëmijëve të palindur çdo vit. Dhe ashtu si të krishterët gjermanë nuk duhet ta kishin injoruar realitetin e asaj që po ndodhte në kampet e përqendrimit në vendin e tyre, unë nuk duhet të kisha injoruar - dhe të krishterët amerikanë nuk duhet të injorojnë - realitetin e asaj që po ndodh në klinikat e abortit në të gjithë vendin tonë dhe rreth botës. Ndërsa shumica e foshnjave janë copëtuar dhe shkatërruar çdo ditë, kjo është një çështje e qartë ku ungjilli kërkon që ne ti kundërvihemi kultures.
Për Të Gjithë Ne


Vlerësimet konservative tregojnë se rreth një e treta e grave amerikane kanë pasur (ose do të kenë) një abort në jetën e tyre. Aborti është quajtur një vrasës i heshtur, jo vetëm i foshnjave, por edhe i nënave që posedojnë plagë të thella dhe plagë të errëta nga historia e kaluar. Kështu që unë dua të jem i ndjeshëm ndaj grave që kanë pasur aborte. Unë nuk presupozoj të di të gjitha ato që mund të kalojnë nëpër mendjen dhe zemrën tënde ndërsa lexoni atë që po shkruaj. Dua të jem i qartë rreth asaj se si një Perëndi i shenjtë e sheh abortin, por dua të jem po aq i qartë se si një Perëndi i dashur ju sheh në ungjill. Shpresa ime është që çdo ndjekës i Krishtit të shohë se si ungjilli informon mendimin tonë mbi abortin dhe se duke vepruar kështu, ne mund të detyrohemi jo me anë të politikës së partisë por me anë të pasionit të ungjillit të flasim qartë dhe të qëndrojmë me guxim kundër abortit në kisha, në vendin tonë dhe në mbarë botën. 
Perendia dhe i palinduri


Ndërsa lexoni nëpërmjet Biblës, nuk do ta gjeni fjalën abort kudo. Por kjo nuk do të thotë që Shkrimi është i heshtur në lidhje me të, sepse të vërtetat thelbësore në ungjill në lidhje me atë se kush është Perëndia, kush jemi dhe çfarë Krishti ka bërë flet drejtpërdrejt në çështjen e abortit. Shqyrtoni mënyrën se si Bibla përshkruan marrëdhënien midis Perëndisë dhe një fëmije të palindur.''Po, ti ke formuar të përbrendshmet e mia, ti më ke endur në barkun e nënës sime. Unë do të të kremtoj, sepse jam krijuar në mënyrë të mrekulluar; veprat e tua janë të mrekullueshme, dhe unë e di shumë mirë këtë gjë. Kockat e mia nuk ishin një e fshehtë për ty kur u formova në fshehtësi duke u endur në thellësitë e tokës. Dhe sytë e tu panë masën pa trajtë të trupit tim, dhe në librin tënd ishin shkruar ditët që ishin caktuar për mua, megjithëse asnjë prej tyre nuk ekzistonte ende.'' (Psalmi 139:13-16)Ndërsa lexojmë këto fjalë, na kujtojnë të vërtetën thelbësore të ungjillit se Perëndia është Krijuesi. Vetëm Ai ka fuqinë dhe autoritetin për të dhënë jetë. Aborti, si vrasja apo vetëvrasja, pohon qeniet njerëzore si ata që kontrollojnë jetën dhe vdekjen. Por vetëm Perëndia Krijuesi ka të drejtën të përcaktojë kur dikush jeton dhe vdes, dhe aborti fluturon drejtpërdrejt përballë autoritetit të tij. Aborti nuk është vetëm një fyerje ndaj autoritetit të Perëndisë si Krijues; ai është gjithashtu një sulm ndaj punës së tij në krijim. Ne shohim në Psalmin 139 se mënyra se si Perëndia krijon njerëzit detyron lavdërimin. Psalmisti nuk e dinte domosdoshmërisht se si Perëndia merr një vezë dhe një spermë dhe i bashkon. Si disa javë më vonë, shpesh para se një grua ta kuptojë se ajo është shtatzënë, një zemër njerëzore është duke rrahur dhe duke qarkulluar gjakun e vet. Brenda pak javësh, formohen gishtërinjtë në duart dhe dallohen valët e trurit. Se shpejti të gjthë këto "pjesë të brendshme" po lëvizin. Veshkat formohen dhe funksionojnë, pasohen nga fshikëza e tëmthit, dhe pastaj deri në javën e dymbëdhjetë, të gjitha organet e një foshnjeje djale apo vajze janë funksionale dhe ai ose ajo mund të qajë. E gjithë kjo ndodh brenda tre muajve të shkurtër - vetëm tremujorin e parë! Zemra, truri, organet, seksualiteti, lëvizja, reagimi - dhe Krijuesi i universit po orkestron gjithë këtë! Kjo vepër e krijimit ngjall frikë dhe habi. Pra, atëherë imagjinoni në këtë moment krijimi duke futur një mjet, duke marrë një pilulë ose duke kaluar një operacion që merr vetë jetën që Perëndia po e zhvillon dhe e shkatërron. Shumica e aborteve ndodhin midis dhjetë dhe katërmbëdhjetë javë të shtatzënisë - ajo që përshkruhet si "koha optimale" për copëtimin dhe heqjen. Aborti është pa dyshim një sulm ndaj krijimit të madh të Perëndisë për një jetë njerëzore. Nuk ka asnjë mënyrë përreth tij. 
Çështja kyçe


Çështja kyçe që të gjithë ne duhet të përgjigjemi-dhe pyetja që përcakton se si e shohim abortin-është kjo: Çfarë përmban në mitër? A është një person? Apo është thjesht një embrion, një fetus? Pothuajse çdo pyetje tjetër dhe çdo argument i vetëm në polemikë për abortin kthehet në këtë pyetje. Çfarë, ose kush, është në mitër? Dhe një herë kjo pyetje është përgjigjur, çdo gjë tjetër vjen në perspektivë. Mendoni për këtë. Siç thekson Gregory Koukl , "Nëse i palinduri nuk është një person njerëzor, nuk është e nevojshme justifikimi për abortin." Dhe disa njerëz e kundërshtojnë këtë. Ata do të thonë se i palinduri nuk është një person ose që i palinduri është thjesht një person që ka potencial të bëhet njeri (çfarëdo që do të thotë). Përsëri, nëse kjo është e vërtetë, argumenti bie; nuk është e nevojshme justifikimi për abortin. Çdo gjë - gjithçka! - përsëritet rreth asaj që po ndodh në barkun e nënës dhe Shkrimi është i qartë: mitra e nenes përmban një person që formohet sipas shëmbëlltyrës së Perëndisë. Çdo dallim midis te palindurit dhe një personi (ose një njeriu dhe një personi, për këtë çështje) është si artificiale dhe jobiblike. Perëndia e njeh të palindurin si një person dhe harton të palindurin për jetën nga momenti i mbetjes shtatezane. Ndërsa kultura jonë vazhdimisht shtyn kundër kësaj ideje, nuk është e mundur të besosh Biblën dhe të mohosh që të palindurit janë persona. Dhe një herë pasuesit e Krishtit e pranojnë këtë, ne nuk mund të rrimë ulur, ndërsa njerëzit vrasin pa mëshirë në mitrën e nënave të tyre.
Punë të mrekullueshme


Aborti jo vetëm që sulmon veprën e Perëndisë në krijim, por edhe sulmon marrëdhënien e Perëndisë me të palindurin. Një nga gjërat e mrekullueshme në lidhje me Psalmin 139 është paraqitja e shkurtër që ne marrim në mënyrën se si Perëndia lidhet me një fëmijë në mitër. Ai është i përfshirë në jetën e fëmijës që nga momenti i ngjizjes shtatezane - madje edhe para kësaj! Perëndia i thotë Jeremisë: Para se unë të të formoja në barkun e nënës sate, të kam njohur; para se ti të dilje nga barku i saj, të kam shenjtëruar dhe të kam caktuar profet të kombeve, (Jeremia 1:5; Psalmi 22:9-10; Galatasve 1:15; Isaia 49:1; Luka 1:15, 39-44.) Perëndia na përkujton në Fjalën e tij se ndonëse një foshnjë e palindur është e fshehur dukshëm nga ne, ai ose ajo nuk është i fshehur prej tij. Perëndia i sheh fëmijët në mitër në të gjithë botën dhe ai personalisht formon, modifikon, thur, krijon, ushqen, formon dhe i krijon në mënyrë të mrekullueshme, (Jobi 31:15; 10:8-12). Për fat të keq, kjo pikëpamje biblike për marrëdhënien e Perëndisë me të palindurin është gjithnjë e më shumë në kundërshtim me atë që kultura jonë beson se është e vërtetë. Pjesa më e madhe e mbrojtjes bashkëkohore për abortin mohon se këto vepra të Perëndisë në barkun e nënës janë të gjitha të mrekullueshme. Abortet në Amerikë shpesh ndodhin sepse fëmijët shihen si të papërshtatshëm. Fëmijëria dhe rritja e fëmijëve janë shumë të kushtueshme. Është shumë për gratë që në situata të caktuara të trajtojnë. Është e papërshtatshme për gratë që në situata të tjera të ndërmarrin. 
Gjykimi i Perendise


Aborti është një fyerje ndaj autoritetit të Perëndisë si Krijues, një sulm ndaj punës së Perëndisë në krijim dhe një sulm ndaj marrëdhënieve të Perëndisë me të palindurin. Pasi ta kuptojmë ashpërsinë e abortit para Perëndisë, implikimet e ungjillit për abortin bëhen të qarta. Mbani mend karakterin e Perëndisë. Ai është gjykatësi i shenjtë dhe i drejtë i të gjithëve dhe ai e urren padrejtësinë. Ai e urren marrjen e jetës së pafajshme, dhe ai është gjykatësi i të gjithë atyre që marrin pjesë në të. Perëndia është Gjyqtari i nënave që kanë abortuar foshnjat, baballarët që kanë inkurajuar abortin, gjyshërit që kanë mbështetur abortin dhe miqtë që kanë këshilluar abortin. Perëndia është Gjykatësi i mjekëve që kanë kryer aborte, udhëheqës që kanë lejuar abortin, pastorë që kanë këshilluar njerëzit që të kenë aborte dhe ligjvënës që kanë punuar për të bërë abortin të jetë i mundur. Unë bëhem i kujdesshëm në arenën politike pa dëshirën për të mbështetur një linjë partie. Përkundrazi, dua të flas të vërtetën biblike, sepse Shkrimi nuk është i heshtur për abortin dhe nuk është i heshtur për rolin e qeverisë në të. (Romaket 13:1-4). Bibla mëson se Perëndia na ka dhënë qeverisje për të mirën tonë. Qeveria ekziston nën autoritetin e Perëndisë. Sipas dizajnit të Perëndisë, qeveria duhet të pasqyrojë moralin e Perëndisë, i cili kujdeset për të dobëtit, të varfërit, të shtypurit dhe të prekurit, të cilët janë më pak të aftë për të mbrojtur veten. Qëllimi themelor i qeverisjes nën Perëndinë është të promovojë të mirën e të gjithë njerëzve të saj. Nëse ju jeni një i krishterë, ju bëj thirrje që të dilni nga një rrugë e mesme e ngatërruar që thotë, "Nuk mund të zgjedh abortin, por nuk mendoj se duhet t'i heqim të drejtat e të tjerëve për ta zgjedhur atë" dhe për të kuptuar se si e pakonceptueshme është për ne të qëndrojmë të heshtur, ndërsa miliona fëmijë - individë të bërë në imazhin e Perëndisë - janë copëtuar dhe shkatërruar rreth nesh në botë. Një mendim i tillë nuk është tolerancë e shkolluar; është indiferenca mëkatare. Asnjanësia morale dhe politike këtu nuk është një opsion për ne. Randy Alcorn e shprehu më së miri kur tha: "Për të miratuar ose madje të jetë neutral për vrasjen e fëmijëve të pafajshëm të krijuar në imazhin e Perëndisë është e paimagjinueshme në Shkrimet, ishte e pamendueshme për të krishterët në historinë e kishës dhe duhet të jetë e pamendueshme për të krishterët sot. Ne nuk mund të marrim dhe të zgjedhim se cilat çështje do të adresojmë dhe të cilat ne do të heshtim. Nëse besojmë ungjillin, atëherë duhet të flasim kundër padrejtësisë së abortit. Sepse Perëndia nuk është vetëm gjykatësi i prindërve që kanë aborte, mjekë që kryejnë aborte, dhe politikanë që lejojnë aborte, por ai është gjithashtu gjykatësi i anëtarëve dhe udhëheqësve të kishës që nuk bëjnë asgjë për abortin. Dhe siç e përmenda, unë jam shefi i mëkatarëve në këtë çështje. Për shumë kohë, kam qenë fajtor për padrejtësi selektive kur është fjala për abortin dhe unë kam nevojë të madhe për hir të Perëndisë. 
Shpengimi dhe Rigjenerimi.


Fatmirësisht, Perëndia na ka dhënë hirin e tillë - për mua, për ju, për të gjithë ne - në ungjillin. Mos harroni: Perëndia nuk është vetëm gjykatësi i mëkatit, por edhe Shpëtimtari i mëkatarëve. Perëndia është Gjyqtari që e urren abortin dhe Mbreti që i do edhe ata që marrin pjesë në të, prandaj dëgjoni këtë lajm të mirë. Kushdo dhe çdokush që ka abortuar një fëmijë, ka mbështetur abortin, ka inkurajuar abortin, ka kryer abortin, ka lejuar abortin, ose nuk ka bërë asgjë për abortin, mund të ndodhin realitetet në vijim thellë brenda shpirtit tuaj. Perëndia fal plotësisht ( Psalmi 103: 11-12, Isaia 43:25, 1 Gjonit 1: 9). Lajmi i mirë i ungjillit është që kur të kthehemi nga mëkati dhe te besojm në Jezus Krishtin, gjejmë se ai e ka paguar çmimin për çdo pjesë që kemi luajtur ndonjëherë në abort dhe për shkak të kryqit te Tij, ne jemi te falur perjetesisht. Perëndia jo vetëm që fal tërësisht, por edhe shëron thellë. Perëndia nuk dëshiron që ti ose dikush tjetër të jetosh me dhembjen e pendimit. Është plotësisht e drejtë të urresh mëkatin në historinë tuaj. Dhimbja e mëkatit të kaluar shpesh është një pengesë e fuqishme për mëkatin e ardhshëm, por mos lejoni që t'ju vjedh nga paqja që Perëndia ka projektuar për ju në të tashmen. Kujtoni atë që Jezusi i tha një gruaje që kishte jetuar ne imoralitet: "Mëkatet tuaja te janë falur. . . . Besimi yt te shpetoi; shko në paqe "(Luka 7: 48-50). Perëndia dëshiron që paqja të jetë e juaja sot. Ai fal tërësisht, ai shëron thellë, dhe ai rigjeneron plotësisht. Të gjithë atyre që kanë besim në Krishtin, mbani mend këtë: në Krishtin nuk jeni fajtorë dhe nuk ka dënim për ju. Kjo është e vërtetë nëse keni pasur një abort apo pesë. Kjo është e vërtetë nëse keni kryer mjekësisht mijëra aborte ose miliona të ligjshëm. Nuk ecni me një flakë të kuqe në gjoks, sepse Perëndia nuk ju shikon dhe e sheh fajin e abortit. Përkundrazi, ai te shikon ty dhe sheh drejtësinë e Krishtit. Perëndia rikthen dhe ai shpengon. Ashtu siç e pamë më herët, Perëndia ka një histori për të punuar të gjitha gjërat, duke përfshirë gjëra të këqija, në fund të fundit për të mirë.
-David Platt


----------------
Shih artikullin tjeter: Cfare thote Bibla per Abortin! 

No comments:

Post a Comment

SHËNIM: Ju lejoheni dhe inkurajoheni ta riprodhoni apo shpërndani këtë material në çdo formë të mundshme me kusht që të mos ndryshoni fjalët në asnjë mënyrë dhe gjithashtu të citoni burimin, pra, të përmëndni nga është marrë materiali duke e shoqëruar me adresën e kësaj faqeje.

Post Bottom Ad