PASOJAT E NJE ABORTI - Pro Jetës, Kundër Abortit

Kjo është një faqe e krishterë ungjillore Pro Jetës dhe Kunder Abortit me qëllimin për të mbrojtur foshnjat e palindura dhe për të treguar se ato janë një dhuratë nga Perëndia, një gëzim dhe bekim i madh, dhe se Aborti në të vërtetë është vrasje e fëmijëve dhe asgjë nuk mund ta justifikojë atë.

Post Top Ad

Monday, May 21, 2018

PASOJAT E NJE ABORTI


Sa here kryhet nje abort, prinderit e foshnjes se vrare e ndiejne zbrazetine e madhe qe le humbja e femijes. Rrjedhojat fizike dhe shpirterore te abortit te provokuar jane te temerrshme.

Nder pasojat fizike mund te permendim:

- Demtimin e pakthyeshem te mitres
- Vdekjen nga Hemoragjia
- Lendimin e organeve te tjera (Zorreve, Stomakut, Gypat Oriviale, etj..)
- Sterilitetin (pamundesine per te patur femije)
- Helmimin e gjakut
- Tromboembolite (mpiksjen e gjakut ne vena)
- Prishjen e ciklit menstrual
- Paraqitjen e shtatzanive jashte mitres
- Shtimin e mundesive per aborte spontane
- Rritjen e jashtezakonshme per shfaqjen e kancerit te gjirit
- Prirjen per lindje te parakohshme ose te vonuar
- Atonine e mitres
- Pamjaftueshmerine e plancentes
- Rritjen e vdekshmerise perinitale..

Jane me mijera femra qe vdesin si pasoje e aborteve te ligjshem dhe te paligjshem, por mjeket nuk i bejne publike shkaqet e vdekjeve.

Pasojat Psikologjike Jane:

- Depresionin
- Ndjenjen e fajit
- Keqardhjen
- Pagjumesine dhe endrrat e frikeshme
- Frustracionet
- Humbjen e veterespektit
- Veterenimet psikike
- Ftohjen emotive
- Pesimizmin
- Ftohjen seksuale
- Rrenimin e marredhenieve familajre ose ne cift
- Simptomat e skizofrenise
- Psikozat
- Humbjen e kujteses
- Veshtiresite ne perqendrim
- Humbjen e interesave dhe 
deshiren per te jetuar
- Shfaqjen e veseve
- Prirjen per te qare shpesh
- Renmien e rendimentit ne pune
- Pengesat ne komunikim

Cdo individ e perjeton traumen e abortit ne menyre te vecante, por askush nuk e kalon pa vuajtur.

Flitet per gra, te cilat degjojne rrugeve te qarat e femijeve te tyre te masakruar, apo shohin shpirtrat e tyre, qe u thone: "Nene, pse me vrave?"

Pasaojat perjetojne edhe mjeket...
Eshte i njohur rasti i gjinekologut gjenovez, qe praktikonte aborte, i cili vdiq i vetevrare.

Dhimbjen morale te dhunes se abortit, ne menyre indirekte, e vuan gjithe shoqeria.

----------------
Shih artikullin tjeter: 9 Arsye per te mos Abortuar!

No comments:

Post a Comment

SHËNIM: Ju lejoheni dhe inkurajoheni ta riprodhoni apo shpërndani këtë material në çdo formë të mundshme me kusht që të mos ndryshoni fjalët në asnjë mënyrë dhe gjithashtu të citoni burimin, pra, të përmëndni nga është marrë materiali duke e shoqëruar me adresën e kësaj faqeje.

Post Bottom Ad